ISO 22000 არის სტანდარტი, რომელიც ადგენს მოთხოვნებს სურსათის უვნებლობის დაცვის სფეროში. სტანდარტი დაგეხმარებათ, უზრუნველყოთ კვების პროდუქტების უსაფრხთხოების მაღალი დონე HACCP-ის პრინციპების დაცვით.
სურსათის უვნებლობის სისტემის დანერგვით შეძლებთ:
ვის შეუძლია დანერგოს ISO 22000 სურსათის უვნებლობის სისტემა?
ISO 22000 სისტემა გამოყენებადია წარმოებაში ჩართული ნებისმიერი სუბიექტისათვის, მათ შორის არასაკვები პროდუქტების მწარმოებელ და მომსახურების მიმწოდებელი კომპანიებისათვის. სისტემის დანერგვა შესაძლებელია ნებისმიერი ზომის საწარმოში / კომპანიაში. ამავდროულად, სისტემა თავსებადია მენეჯმენტის მართვის სხვა სისტემებთან.